14-ti susret klapa u Imotskom: Večer doajena i novih skladbi oduševilo Imoćane

Tradicionalno već 14 godina u Imotskom se održava susret klapa „Pismo moja“, i svaki od njih donio je neki svoj poseban osjećaj, štimung

Tradicionalno već 14 godina u Imotskom se održava susret klapa „Pismo moja“, i svaki od njih donio je neki svoj poseban osjećaj, štimung. Pamti se onaj iz 2018. godine posvećen velikom Oliveru Dragojeviću, a pamtit će se i ovaj posvećen dvojici nedavno preminulih doajena i doktora klapske pisme – dr. Vladi Viciću i dr. Kamilu Benkoviću.

Upravo je njima 14-ti susret klapa u Imotskom u subotu navečer bio i posvećen. Slušali smo i uživali u tradicionalnim napjevima i u večeri novih skladbi. Sudeći po reakcijama iz publike nekako su najbolji dojam ostavile tri klape i sve gostujuće: višestruko nagrađivana ženska klapa Neverin, muška klapa Munita iz Zadra i muška klapa Stine Zagreb, koja je otvorila i zatvorila ovogodišnji susret u Gradskoj kino dvorani.

I druge su klape ostavile dobar dojam, ponajprije muška klapa sv. Mihovil iz obližnjeg Prološca s izvedbom „Prološka“, a potom i ženska klapa Galluna, domaćin susreta Neviste, Orca iz Splita, mješovita klapa Kampaneli. Izostao je tek nastup dječje klape Cvit, koja je bila najavljena kao iznenađenje večeri.

Posebno upečatljiv dio bio je u trenucima kada su prvo klapa Munita, a onda i klapa Stine izveli skladbe „Vratit će se naša dica“ i pred sam kraj ostavljena „Croatio iz duše te ljubim“, nakon čega je uslijedila a cappella verzija „U boj, u boj“. Bez Vlade Vicića i njegove „Pisme Imotskom“, nije se moglo otići iz dvorane.

Svi izvođači zajedno su se kako to inače biva na kraju susreta, okupili i zapjevali malom gradu na gori do novog 15-tog okupljanja na istom mjestu.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Oglasi