Prelijepa glazbena večer

15-ti susreti klapa u Imotskom: Galluni i Kašama pljesak, Proložani rekorderi po broju nastupa

Prekrasna muzikalna klapska večer u Imotskom zaokružena je nastupom svih izvođača početnim dalmatinskim evergreenom „Dalmatino povišću pritrujena“
15-ti susret klapa Imotski – Svi izvođači – 021 portal

Ide, ide vrijeme, pjeva Branimir Mihaljević, naš poznati kompozitor i pjevač u svojoj pjesmi istoimenog naziva s kraja 90-tih. A ide vrijeme kad pogledaš i koliko se već godina okupljaju dalmatinske klape u Imotskom. 15 godina klapskog muziciranja, 15 godina od ženske klape Neviste i njihove udruge, 50 godina od dalmatinskog vinyla „Dalmatino, povišću pritrujena“, a zanimljivo da je jedna klapa i rekorder po broju nastupa.

Sve to stalo je u jednu večer i jednu prepunu dvoranu Gradskog kina u Imotskom. I svi su briljirali u izvedbi da proslave ovaj veliki klapski jubilej. Prije glavnog dijela večeri, publiku su pozdravili organizatori iz kulturne udruge „Pismo moja“, te umjetnički direktor omiškog festivala klapa i voditelj klape Sinj Mojmir Čačija, koji njeguje a capella verziju klapskog pjevanja.

–Klapska pjesma je u napretku, a klapska mladost postojat će uvijek. Moja želja je da se dogodine u Omišu pojavi i neka klapa iz Imotskog, kazao je Čačija.

A bolje nije moglo ni početi. Muška klapa Ošjak iz Vela Luke po prvi put je u Imotskom na susretu klapa i odmah je otpjevala dalmatinski evergreen Ljube Stipišića – Delmate „Dalmatino povišću pritrujena“, koji kako rekosmo ove godine slavi 50-ti rođendan. Uslijedili su nastupi klape Bratovština iz susjedne Gorice, ženske klape Galluna koja je pobrala veliki pljesak kod publike, potom muške klape Pasika iz Kostanja, nezaobilaznih Proložana i rekordera po broju nastupa (14/15) u Imotskom – klape sv. Mihovil. Domaćin ženska klapa „Neviste“, zatvorila je prvi i otvorila drugi dio večeri, u kojem smo slušali dobro nam poznate dalmatinske hitove (Tvoja barka mala, Galeb i ja).

Bile su tu i pobjednice ovogodišnjeg festivala dalmatinskih klapa u Omišu – Mirabela, legendarna klapa Sinj s Čačijom na čelu izvela je čuvenu „Cetinu“, a pored Gallune srca publike osvojila je muška klapa Kaše iz Dubrovnika, posebice u drugom dijelu kada su nas podsjetili na legendarne Jusićeve „Dubrovačke trubadure“.

Jedna prekrasna muzikalna klapska večer u Imotskom zaokružena je nastupom svih izvođača početnim dalmatinskim evergreenom „Dalmatino povišću pritrujena“.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Događanja
Imotski