Uhićen nakon mjesec dana

21-godišnji vozač napravio niz prekršaja i pobjegao policiji. Pogledajte koju mu je kaznu izrekao sud

On se početkom veljače ove godine za vrijeme kontrole prometa na cestama nije zaustavio na znak policije koja je željela obaviti nadzor njega i vozila te je pobjegao, a policija je potom raspisala potragu te su ga u subotu pronašli i priveli u policijsku postaju na istraživanje
O?evid prometne nesre?e u ŠibenikuHrvoje Jelavic/PIXSELL

Na 15 dana zatvora osuđen je 21-godišnjak iz Sinja koji je napravio nekoliko prometnih prekršaja, ali i pobjegao policiji koja ga je pronašla tek nakon mjesec dana, doznaje se u splitskoj policiji.

On se početkom veljače ove godine za vrijeme kontrole prometa na cestama nije zaustavio na znak policije koja je željela obaviti nadzor njega i vozila te je pobjegao, a policija je potom raspisala potragu te su ga u subotu pronašli i priveli u policijsku postaju na istraživanje. Utvrđeno je da je 21-godišnjak 4. veljače dvadesetak minuta nakon ponoći na području općine Dicmo vozio BMW bez registarskih oznaka i to za vrijeme dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Policija navodi i da je ispred policajaca naglo povećao brzinu, odnosno kretanja iz mjesta, pri tom postižući gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora tako da je došlo do proklizavanja kotača.

Prometni se izgrednik nije želio zaustaviti ni nakon što je policija uključila svjetlosnu signalizaciju na službenom vozilu, a uz sve to je upravljao vozilom iako mu je isteklo važenje prometne dozvole 2021. godine.

Nakon dovršenog istraživanja 21-godišnjak je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud u Splitu. Određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je odveden u zatvor u Splitu, kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

 

Crna kronika
Sinj