“Advent bez plastike” u Starom Gradu na Hvaru

"Advent bez plastike" organiziran je u sklopu projekta For plastic free Croatian Islands u suradnji s Gradom Starim Gradom i Komunalnim poduzećem
208866568_1867834306757927_8575009388954348343_nStari Grad

U Starom Gradu na Hvaru ovu će se subotu održati “Advent bez plastike”, a na Trgu Tvrdalj bit će predstavljeni primjeri alternativnih rješenja za plastični otpad.

Na dva adventska štanda bit će izložene višekratne boce, pregače za ribare, primjeri rješenja za kašete za ribare, slamke, višekratne plastične čaše te biorazgradivi primjeri koji se koriste na adventu. Za sve zainteresirane građane, školsku i vrtićku djecu bit će organizirana radionica izrade ‘voskomota’ odnosno folija od pčelinjeg voska koji su zamjena za jednokratne plastične folije.

“Advent bez plastike” organiziran je u sklopu projekta For plastic free Croatian Islands u suradnji s Gradom Starim Gradom i Komunalnim poduzećem. Nositelj projekta je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, partneri su Stari Grad, općina Sali (Dugi Otok) i Zelena akcija, projekt podržava World Wide Fund for Naturenavodi Grad Stari Grad.

Događanja
Stari Grad