Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu na Europskom prvenstvu za juniore u judu

U borbi za broncu nakon tri i pol minute borbe, na samom kraju Puljiz je ipponom stisnuvši polugu na ruci svojoj protivnici Gyertyas Roza osvojila brončano odličje

Grad Solin

Prvog dana Europskog prvenstva za juniore u Luksemburgu Ana Viktorija Puljiz osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 52 kilograma.

Puljiz je u prvom kolu savladala Ndiaye Binta (SUI), u drugom kolu nakon gotovo dvije minute golden scorea („zlatni bod“) pobijedila je Toro Soler Ariane (ESP). U četvrtfinalu na žalost nije bila bolja od Francuskinje Devictor Chloe koja je pobijedila.

U repasažu protiv Carna Giulia (ITA) Puljiz je povela na wazari, ali Talijanka je ubrzo izjednačila nakon čega su ušle u golden score gdje je naša Puljiz borbu brzo privela kraju bacivši na wazari i time si osigurala borbu za treće mjesto. U borbi za broncu nakon tri i pol minute borbe, na samom kraju Puljiz je ipponom stisnuvši polugu na ruci svojoj protivnici Gyertyas Roza (HUN) osvojila brončano odličje.

-Danas je bio izuzetno težak dan, pet teških borbi i jako sam sretna što je završio sa brončanom medaljom oko vrata. Ova medalja mi baš puno znači jer je stvarno veliki trud iza samog rezultata, te je ova godina bila jako izazovna i ovo mi je dodatni vjetar u leđa za nadolazeći Grand Prix u Zagrebu i svjetsko prvenstvo u Italiji- izjavila je Puljiz.

Oglasi