Baluni, kolenda, mladi i stari na novom Šperunu

Druženje građana na Šperunu podržali su i ugostitelji pripremivši fritule i blagdanske delicije, a za glazbeni dio bila je zadužena klapa Friži te zbor Camerata Vocale sa svojom kolendom
_DSC7514

Točno u podne zapivala je klapa na novom gradskom trgu na Šperunu, a okupljenim Velovarošanima potom se obratio gradonačelnik Andro Krstulović Opara s predsjednikom kotara Mirkom Ruščićem, poželjevši svima ugodne nadolazeće božićne blagdane. Uređenje Šperuna i ulice Tomića stine, po projektu arhitekta šjor Ede Šegvića, trajalo je oko dva mjeseca, a završetak radova na najljepši mogući način obilježila su upravo djeca, zajedničkim ukrašavanjem jelke.

– Gesta te djevojčice koja je prva stavila balun na bor i preduhitrila nas, zapravo nas je pokrenula prema zajedništvu, kako i priliči u ovo blagdansko vrijeme. Građani su potom sami počeli donositi ukrase i balune, i mladi i stari, to je ono što me veseli- rekao je gradonačelnik.

Dodao je i kako se uređenjem Šperuna oslobodila ova lokacija od desetak parkiranih i privremeno zaustavljenih vozila i omogućio se konačno prolaz svima, uključujući i osobe s invaliditetom.

-Za koju godinu kada nam se ove murve i koštele dignu ova lijepa mikrolokacija bit će još više oplemenjena- kaže gradonačelnik.

Druženje građana na Šperunu podržali su i ugostitelji pripremivši fritule i blagdanske delicije, a za glazbeni dio bila je zadužena klapa Friži te zbor Camerata Vocale sa svojom kolendom.

Događanja
Split