Besplatna usluga prijevoza za starije osobe na području grada Splita

Osim posjeta liječniku, javnim institucijama i servisima (bankama, pošti) ili važnim mjestima poput groblja i vjerskih institucija, društvenog centara, korisnicima će se omogućiti i posjet rodbini/prijateljima što će doprinijeti održavanju socijalnih kontakata
starije-osobe

U partnerstvu Udruge „Mi“-Split, Centra za socijalnu skrb Split i MI Centra za pomoć u kući, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku do kraja studenog 2020. provodi se projekt kojim se osigurava besplatna usluga prijevoza i pratnje starijih osoba u Splitu.

Osim posjeta liječniku, javnim institucijama i servisima (bankama, pošti) ili važnim mjestima poput groblja i vjerskih institucija, društvenog centara, korisnicima će se omogućiti i posjet rodbini/prijateljima što će doprinijeti održavanju socijalnih kontakata.

Korisnicima je omogućena i besplatna usluga pratnje, odnosno adekvatna podrška u skladu s njihovim potrebama, a što im nisu u mogućnosti osigurati članovi obitelji.

Uvjeti za ostvarivanje usluga besplatnog prijevoza i pratnje na području Splita su; da je osoba starija od 60 godina, da je s područja grada Splita, da ima mirovinu do 3 tisuće kuna,  prednost imaju osobe koje žive u samačkim domaćinstvima, slabije pokretne ili polupokretne, slabijeg imovinskog stanja, dok prioritet osiguravanja usluge: liječnik, specijalistički pregled, javne institucije, javni servisi i socijalizacija. Usluga prijevoza i pratnje dostupna je radnim danom od 8 do 16 sati.

Ako želite koristiti navedenu besplatnu uslugu, potrebno je provjeriti ostvarujete li to pravo, popuniti pristupnicu te najaviti uslugu najkasnije dva dana ranije na broj 021/398-722 ili putem elektroničke pošte: centar@udruga-mi.hr, poručuju iz Udruge „Mi“-Split.

Split