Održana izborna skupština kluba s Dovice

Bivši predsjednik s Gospina doca preuzeo NK Vinjane, Bušić: Moja je uloga da klub funkcionira

Ciljevi kluba osim povratka u 1. ŽNL su: povratak veterana kluba, poboljšanje rasvjete, jačanje domaćeg kadra u školi nogometa i stručan kadar trenera te organizacija turnira „Imotskih sokolova“
NK Vinjani – 021 portal

Dobra dva sata proveli smo u subotu navečer u Donjim Vinjanima, gdje se održala izborna skupština NK Vinjani. Za novog predsjednika izabran je Josip Bušić, donedavni predsjednik susjednog kluba s Gospina doca – NK Imotskog.

Bušić se tako spustio u svoje Vinjane i po drugi put preuzeo vrlo odgovornu funkciju najodgovornije osobe nogometnog kluba s Dovice, koji se silno želi vratiti u viši rang natjecanja. Za njegova zamjenika izabran je Mario Rebić. Skupština je sazvana tri mjeseca nakon što je Jakov Buljan, dao ostavku na čelu kluba. Evo što je kratko nakon imenovanja kazao novi predsjednik NK Vinjana Josip Bušić.

-Bilo bi zgodnije živjeti bez ovoga, ali što je, tu je! Smjer kluba mora biti novi izvor prihoda. Financijski dio je najosjetljiviji, a svima je u interesu da klub lakše funkcionira. Djeca će od kluba dobiti sve što trebaju. Moja je uloga da klub funkcionira, ali bit će puno lakše ako svi budemo radili zajedno. Sve treba izbalansirati i naći pravi smjer, kazao je Bušić.

Pored novog vodstva, u NK Vinjani usvojen je novi statut kluba, izglasano financijsko izvješće, proračun kluba i ideje novog vodstva. Ciljevi kluba osim povratka u 1. ŽNL su: povratak veterana kluba, poboljšanje rasvjete, jačanje domaćeg kadra u školi nogometa i stručan kadar trenera te organizacija turnira „Imotskih sokolova“. Postoji čak i ideja o gradnji polivalentne dvorane kluba s popratnim sadržajima, no o tom – potom!

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Imotski
Sport