Blagdanski obilasci u znaku darova pažnje i brige za sve sugrađane

Predstavnici Grada i Županije i danas su posjetom, druženjem i prigodnim poklonima razveselili naše sugrađane.
2019_12_13_Zenta-02

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i pomoćnica pročelnice UO za zdravstvo i socijalnu skrb Splitsko-dalmatinske županije Helena Bandalović obišle su Dom za starije i nemoćne osobe na Zenti. Nakon svečanog i radnog sastanka s upravom i zaposlenicima gošće su se posvetile korisnicima koji su ih s nestrpljenjem i radošću dočekali pjesmom i pljeskom.

– Vaša lica podsjećaju me na moje djedove i bake kojih na žalost više nema. Velika je radost da vas netko ima, kazala je zamjenica Hrgović Tomaš uz želje ‘da se u ovom Domu osjećaju kao u drugoj obitelji, da svoje dane i sate provedu u zdravlju i aktivnostima koje ih vesele i ispunjavaju’. Iste želje i poruku da nisu zaboravljeni ni sami odaslala je našim sugrađanima u zlatnoj životnoj dobi i izaslanica župana Helena Bandalović.

Predstavnice Grada i Županije prenijele su i lijepe želje gradonačelnika i župana, a ugodno druženje i ‘čašica razgovora’ nije mogla proći bez darova pažnje. Poklon bon i slatka košarica razveselili su korisnike, a oni su uzvratili plodovima svoga rada, bočicom maslinovog ulja u ambalaži vlastite proizvodnje. Sve je začinjeno redom prigodnih božićnih pjesama ali i ‘šlagera’ iz njihove mladosti. U ime domaćina zahvalu na darovima i lijepe želje povodom blagdana uputio je ravnatelj Doma Ivan Škaričić.

Svečano je bilo i u Županijskoj udruzi slijepih, te Centru za pružanje usluga u zajednici čije je zaposlenike i korisnike u ime Grada Splita posjetila i prigodno darivala pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Magda Vrvilo.

Događanja
Split