Blagdanski posjeti puni darova i pažnje

Povodom nadolazećih blagdana predstavnici Grada Splita i Županije Splitsko-dalmatinske tradicionalno su obišli ustanove i institucije koje skrbe o našim potrebitim mališanima i štićenicima, razveselivši ih prigodnim darovima za Svetog Nikolu.
2019_12_06_Udruga-Anđeli-001

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš u pratnji suradnice Nađe Mladinić, voditeljice Odsjeka za demografsku potporu i međugeneracijsku solidarnost, posjetila je mališane, štićenike i zaposlenike Doma za djecu Maestral te Centre za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj i Juraj Bonači. U ugodnom i veselom druženju prepunom pjesme, plesa i radosti, zamjenica Hrgović Tomaš domaćine je razveselila poklonima, čestitkama gradonačelnika i svih zaposlenika Grada, a oni su joj uzvratili s puno topline i lijepih želja za nadolazeće blagdane. – Puno je ovdje radosti i ruku složnih oko istog, plemenitog cilja, kazala je zamjenica Hrgović Tomaš, a poruku zajedništva i dobrote najbolje je sažela ravnateljica Juraja Bonačija Snježana Čotić: – Budimo jedni drugima bliži, budimo jedni drugima dar!

I štićenici Udruge Lastavice u maniri gostoljubivih domaćina s radošću su dočekali predstavnice Grada i Županije. U ime Grada čestitke povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine uputila im je Magda Vrvilo, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i Tihana Maglica, voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb koje je predsjednica Udruge Danijela Jelić upoznala s načinom i programom djelovanja stambenih zajednica te naglasila važnost podrške lokalne zajednice pri uključivanju štićenika u prirodnu društvenu okolinu. Nakon posjeta Udruzi Lastavice predstavnice Grada obišle su štićenike Udruge Anđeli gdje ih je predsjednica Dijana Aničić provela kroz njihove prostorije smještene na Kmanu i pokazala kako izgledaju svakodnevne terapije i vježbanja mališana s najtežim oštećenjima.

Split