Borba za dodjelu bespovratnih sredstava premješta se u pravi ring

U Splitu je najavljeno prvo izdanje natjecanja Get in the Ring

U Splitu je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno prvo izdanje natjecanja Get in the Ring. Prema gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, riječ je o velikom iskoraku za tamošnju startup scenu:

– Natjecanje Get in the Ring bit će golem iskorak za splitsku startup scenu koja se zadnje dvije godine razvija velikom brzinom. Osiguravamo višu razinu tržišne konkurentnost splitskim startupovima kao i vidljivost mogućim investitorima. Za ovo natjecanje osigurali smo nagradni fond od 250 tisuća kuna, objasnio je gradonačelnik.

Koncept je jednostavan, tijekom trodnevnog programa startupovi se suočavaju jedni s drugima unutar ringa u borbi 1-na-1, svaki ima na raspolaganju pet rundi u trajanju od 30 sekundi, kada imaju priliku predstaviti svoj tim, dostignuća ili poslovni model. Natjecanje se odvija na engleskom jeziku, dok će o pobjednicima odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske fondove.

No, ni to nije sve. Uz stvaranje platforme za uspostavljanje veza s investitorima i poslovnim liderima iz cijelog svijeta, najbolji među najboljima osvaja glavnu nagradu od 100 tisuća kuna, drugoplasirani 70 tisuća, a trećeplasirani 50 tisuća kuna. Također, još tri mjesta dobivaju utješnu nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi startupovi registrirani u Splitu ili su spremni prebaciti svoje sjedište u grad pod Marjanom, dok se prijave vrše OVDJE zaključno s 4. prosincem.

Događanja
Split
Zanimljivosti