Borci Pit Bulla na Svjetskom prvenstvu osvojili četiri odličja

Čelnici Gradskog vijeća zaprimili trofejne sportaše Kickboxing kluba Pit Bull
021editedfinal

Sportaše i vodstvo Kickboxing kluba Pit Bull, na čelu s pokretačem kluba Markom Žajom, primili su danas u gradskoj upravi predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić i potpredsjednik Petar Škorić povodom Svjetskog prvenstva u kickboxingu u Sarajevu, gdje su osvojili četiri medalje.

Predsjednik Stanišić je kazao kako je sport brend Splita kojeg su izgradili pojedinci poput njih i na tome im se zahvalio. Rekao je i „Iznimno cijenimo vaš rezultat koji je plod mukotrpnog rada i odricanja, tim više što niste zapostavili ni obrazovanje, što je uistinu činjenica vrijedna divljenja“.

I potpredsjednik Škorić redovito prati uspjehe splitskih boraca i veseli se njihovim uspjesima, a kako je istaknuo, uz iznimne sportske rezultate osobito cijeni njihovu ulogu u usmjeravanju mladih ljudi prema sportu i aktivnostima kojima kvalitetno ispunjavaju slobodno vrijeme.

Naravno ne smije se zaboraviti na osvajače odličja, Mariju Bodač koja je u „low kicku“ osvojila titulu prvakinje svijeta u kategoriji do 65 kilograma, Roku Doždora koji je u kategoriji do 63,5 kilograma osvojio srebro, baš kao i Lucija Bilobrk u K-1 u kategoriji +70 kilograma, dok je Nikolina Vidačković dobila broncu, isto u „low kicku“, u kategoriji do 60 kilograma.

Osnivač Marko Žaja se zahvalio na prijemu i na podršci od grada te je istaknuo svjetsku vrijednost sportaša i sportašica te snagu kluba koji redovito postiže izvanredne rezultate. Istaknuo je kako se potencijal kluba krije u mladosti članova, od kojih su većina studenti, uspješni na sportskim ali i drugim poljima. Također je iskoristio priliku najaviti splitsko domaćinstvo najvećeg nacionalnog turnira u „kickboxingu“ koji će se 14. prosinca održati na Gripama, a gdje se pred domaćom publikom očekuju opet sjajni rezultati naših natjecatelja. Turnir se održava povodom 25. obljetnice kluba, a u spomen na Davora Jovića, hrvatskog branitelja, visokog časnika HV-a i majstora borilačkih vještina.

Split
Sport