Brzom akcijom HGSS-a pronađena nestala osoba na otoku Šolti

U potrazi su, uz HGSS i lokalne vatrogasce, sudjelovali i pripadnici PU splitsko-dalmatinske

HGSS Split

HGSS Stanica Split jučer je zaprimila dojavu o nestaloj osobi na otoku Šolti, sjeverno od uvale Senjska – Rudine. Riječ je bila o starijoj ženskoj osobi (79 godina) koja se oko 17:00 udaljila iz maslinika i nakon toga joj se izgubio trag.

Odmah je u suradnji s lokalnim vatrogascima organizirana potraga. Oko 21:50 upućuju se tri broda prema Šolti, dva iz splitske trajektne luke (plovilo HGSS-a i plovilo policije), te jedno privatno plovilo s otoka Brača u kojima je bilo ukupno 23 pripadnika HGSS-a, tri potražna psa i bespilotna letjelica s termovizijom.

Prva je na teren u 22:10 stigla ekipa s Brača. Među njima su bili speleo-instruktori iz drugih stanica koji su protekli tjedan sudjelovali u vođenju speleo-tečaja HGSS-a na Braču. Oni su, svega 460 metara od zadnjeg mjesta viđenja, pronašli nestalu osobu, na sreću imala je samo manje ogrebotine.

Uslijedio je probijanje s nestalom osobom kroz jako težak i nepristupačan teren do prve prometnice u čemu su ekipi HGSS-a pomagali lokalni vatrogasci. U 00:39 – nestala osoba je predana ekipi HMP. U potrazi su, uz HGSS i lokalne vatrogasce, sudjelovali i pripadnici PU splitsko-dalmatinske.

Oglasi