Najveća investicija u povijesti Vrgorca

Centar za starije u Dragljanama jedan od strateških projekata Splitsko-dalmatinske županije

Centar će imati institucionalno zbrinjavanje s više od 100 ležajeva, a uz to imat će i izvaninstitucionalnu brigu o više od 260 osoba starijih i nemoćnih s tog područja
Vrgorac: Osnovna škola Dragljane koja će se prenamjenit u starački domZvonimir Barisin/PIXSELL

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban istaknuo je kako je projekt centra za starije osobe u Dragljanama pored Vrgorca jedan od strateških projekata Splitsko-dalmatinske županije.

-Cilj nam je umirovljeničke domove oživjeti kroz napuštene objekte u Zagori. Imat ćemo institucionalno zbrinjavanje s više od 100 ležajeva. Imat ćemo i izvaninstitucionalnu brigu o više od 260 osoba starijih i nemoćnih s tog područja, a tu će radno mjesto naći gotovo 50 osoba. Zato nam je jako bitno da unutar projekta, koji bi trebao biti u funkciji do lipnja 2026. godine, nastavimo dalje- izjavio je župan.

Gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg smatra kako je ovo najveća investicija u povijesti Vrgorca.

-Ovo je jedan od rijetkih projekata koji je financiran u stopostotnom iznosu. Mi smo u prošlom projektu „Zaželi“ prijavili 60 žena, a sada smo za novu fazu prijavili 55 osoba koje će se brinuti o starim i nemoćnim osobama na području Vrgorca. Sve to govori o tome koliko je jedna takva institucija bitna na našem području- rekao je Herceg.

Aktualno
Ostalo
Splitsko-dalmatinska županija
Vrgorac