Čišćenje zgarišta i menze OŠ Braća Radić u Kaštelima

Članovi kolektiva srednje škole Braća Radić te njihovi prijatelji ove su se subote uhvatili u koštac s raščišćavanjem zgarišta kuhinje i menze učeničkog doma, potpuno izgorjelih u požaru prije nepuna dva tjedna
02027

Članovi kolektiva srednje škole Braća Radić te njihovi prijatelji ove su se subote uhvatili u koštac s raščišćavanjem zgarišta kuhinje i menze učeničkog doma, potpuno izgorjelih u požaru prije nepuna dva tjedna.

Pomoć u raščišćavanju zgarišta ovog su dana došli dati i predstavnici Grada Kaštela predvođeni dogradonačelnikom Grgicom Benutićem, predstavnici mjesnog odbora Kaštel Štafilić i njihov predsjednik Ante Botić, planinari HPD Malačka, štafilićki ribiči te susjedi i sumještani.

Posebna pomoć stigla je i iz gradske komunalne tvrtke Zeleno i modro te njihovog direktora Alena Lučića, čiji su djelatnici odvozili izgoreni materijal i otpad.

– Nakon što se zgarište raščisti u narednim danima stručni vještaci obavit će procjenu stanja, a onda nam slijedi period potpune obnove. A dok sve ne bude gotovo, a radi se o dugotrajnom procesu, učenici i djelatnici neće imati nikakvih problema u školskoj i domskoj svakodnevice jer smo sve organizirali da se ovaj gubitak ne osjeti – kazala je ravnateljica škole Marija Kezele i zahvalila svima koji su im ovih dana nesebično uskočili u pomoć, a posebno svima koji su se odazvali akciji raščišćavanja ove subote, objavili su iz Grada Kaštela.

 

Kaštela