COVID-19: Sprema li nam nadolazeći tjedan nova iznenađenja?

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebačkoj županiji zabilježena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše novooboljelih, njih 18, bilježi Dugo Selo, njega slijedi Velika Gorica sa 17, zatim Zaprešić s deset, Samobor s osam, Rugvica sa šest, Jastrebarsko s pet, po četvero u Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini i Bistri, po troje u Svetoj Nedelji, Brdovcu i Kravarskom, po dvoje u Jakovlju, Dubravici i Stupniku te po jedan novi slučaj u Ivanić-Gradu, Luki i Brckovljanima.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 29 novozaraženih osoba koronavirusom. Riječ je o trinaest osoba s područja Siska, devet s područja Petrinje, dvije osobe s područja općine Hrvatska Dubica te po jednoj osobi s područja Popovače, Sunje, Lekenika, Hrvatske Kostajnice i Lipovljana.

U Zagrebu je zabilježeno je 286 novih slučajeva zaraze Covidom-19, te je za 830 osoba izrečena mjera samoizolacije.

U Karlovačkoj županiji potvrđena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom među kojima su tri korisnika doma za starije i nemoćne, dok je u bolnici od Covida-19 umrla jedna žena.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 16 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Jedanaest je novozaraženih osoba s područja je Bjelovara, a po jedna je s područja grada Daruvara te općina Štefanje, Velika Trnovitica, Rovišće i Đulovac. Četiri novozaražene osobe zdravstveni su djelatnici.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oba s područja Pule.

Devetnaest je novozaraženih osoba koronavirusom na području Primorsko-goranske županije.

SLAVONIJA

Na području Osječko-baranjske županije potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe. Najviše novooboljelih je s područja Osijeka, njih 25, od čega je devet osoba iz prigradskih naselja – petoro iz Tenje, dvoje iz Josipovca , te po jedna iz naselja Višnjevac i Briješće . Slijede Našice sa četiri novopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 37 novih pozitivnih osoba na Covid-19, među njima 11 osoba je iz Vinkovaca, pet iz Ivankova, po tri iz Starih Mikanovaca i Bošnjaka, po dvije iz Županje i Gradišta, te po jedna osoba iz Novih Jankovaca, Vukovara, Štitara, Antina, Nuštra, Soljana, Svinjarevaca, Markušice, Vođinaca, Strošinaca i Opatovca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je o devet, a požeško-slavonski o sedam  novih slučajeva zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je dvadeset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je trinaest osoba iz Dubrovnika, tri osobe iz Vele Luke te po jedna osoba s Mljeta, Metkovića, Župe dubrovačke i Stona.

U Zadarskoj županiji 13 je novozaraženih osoba koronavirusom, sedmero je iz Zadra, dvoje iz Poličnika te po jedna osoba iz Kali na otoku Ugljanu, Škabrnje, Zemunika Donjeg i Vira.