CRO Race prvi put u Sinju

Sinj će biti domaćin starta treće etape koja će se voziti u četvrtak 29. rujna s ciljem u Primoštenu nakon prijeđenih 162 kilometra

Zarko Basic/PIXSELL

U svom sedmom izdanju biciklistička utrka CRO Race po prvi put će posjetiti i grad Sinj koji će biti domaćin starta treće etape koja će se voziti u četvrtak 29. rujna s ciljem u Primoštenu nakon prijeđenih 162 kilometra. Tim povodom je u zgradi Palacina održano predstavljanje etape te objavljeno kako će start utrke iz Sinja biti obilježen se pucnjevima Mačkula s tvrđave Grad.

-Ponosan sam jer je ovo najveći međunarodni događaj u Sinju i Cetinskoj krajini u povijesti. Moramo prikazati naše bogato kulturno naslijeđe cijelomu svijetu. Utrka je vrlo značajna za promociju naših turističkih i sportskih potencijala. Sve što možemo i nudimo, prikazat ćemo svijetu- rekao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Ovogodišnje izdanje CRO Racea bit će najjače do sada. U Hrvatsku dolazi šest “WorldTour” timova, a među njima će biti čak trojica pobjednika “Tour de Francea”, ovogodišnji Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) te pobjednici iz 2018. Britanac Geraint Thomas te 2019. Kolumbijac Egan Bernal (oba INEOS Grenadiers).

-Okupili smo 20 profesionalnih ekipa, od čega šest ekipa s najvišom licencom. Dolazi nam ovogodišnji pobjednik ‘Tour de Francea’, 25-godišnji Danac, Jonas Vingegaard kojemu će ovo biti prva utrka nakon osvojene najveće utrke na svijetu- naglasio je direktor utrke Vladimir Miholjević.

Ove godine, medijska popraćenost će biti na mnogo višoj razini, nego što je bila prethodnih godina, što je dodatna odgovornost organizatoru utrke.

-Preko 130 država imat će izravan prijenos utrke, a 190 država će prikazati utrku u različitim formatima. Dolaze neke medijske kuće koje nikada prije nisu bile u Hrvatskoj. Znam da stranci dođu u našu zemlju s nekom rezervom, vjerujem da ćemo ih omekšati, ohumaniti i prikazati se u najboljem svjetlu- dodao je Miholjević.

-Izuzetno je važno unaprijediti cikloturizam našega grada, a s ovom utrkom pokazat ćemo svijetu potencijal koji nudimo. Mnogo ulažemo u sportsku, biciklističku infrastrukturu. Planiramo dovršiti biciklističku stazu s nogostupom i rasvjetom do Piketa. U procesu je idejni projekt izgradnje biciklističke staze s obje strane županijske ceste prema Otoku u duljini od osam kilometara. Također, uklonit ćemo sve opasnosti s kojima se biciklisti susreću na lokalnim i državnim cestama. Usto, Sinj već ima pet obilježenih tematskih staza s putem na jednu stranu na Svilaju, a s druge strane na Kamešnicu. CRO Race će doprinijeti razvoju cikloturizma i općenito turizma- rekao sinjski dogradonačelnik i aktivni sportaš Denis Bobeta.

Oglasi