Croatia Airlines: Pratimo situaciju te nastavljamo obavljati sve planirane letove

Croatia Airlines izdala je priopćenje u kojem su naveli kako pozorno prate situaciju te da za sada nastavljaju obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta
1013px-Croatia_airlines_a319-100_9a-cti_landing_arp

Zbog sve većeg širenja koronavirusa, Croatia Airlines izdala je priopćenje u kojem su naveli kako pozorno prate situaciju te da za sada nastavljaju obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta. Također ističu kako prate i uvažavaju sve preporuke hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga u vezi s aktualnom situacijom oko koronavirusa.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Pratimo aktualnu situaciju s koronavirusom i nastavljamo obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta.

U kompaniji se od 23. siječnja ove godine kontinuirano prate i uvažavaju preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, udruge Star Alliance, Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) te drugih hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga u vezi s aktualnom situacijom oko koronavirusa.

Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa aktivno prati razvoj situacije te kontinuirano planira i poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika, članova posade zrakoplova i svih drugih zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini.

O svim aktualnim informacijama i novim saznanjima u vezi s korona virusom u Hrvatskoj i inozemstvu kompanija kontinuirano obavještava svoje zaposlenike, savjetujući potrebne mjere i oblike ponašanja. Do danas je zaposlenicima tvrtke izdano šest internih priopćenja i naputaka, a u početku veljače je svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu dolaze u izravan kontakt s putnicima podijeljena dodatna zaštitna oprema: kirurške maske, jednokratne gumene rukavice, tekućine za dezinfekciju Pliva Sept Blue i higijenske maramice, kao i dodatna količina dezinfekcijskih sredstava (Body Fluid Spill Kit) koja su standardni dio opreme zrakoplova.

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a kompanija je istodobno u stalnom i izravnom kontaktu sa svim zračnim lukama u koje slijeću njezini zrakoplovi zbog koordinacije postupaka i procedura u vezi s mogućom pojavom zaraženih osoba koronavirusom. Osim toga, za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova.

Croatia Airlines će o svim eventualnim novim momentima redovno informirati internu i eksternu javnost, brinući za sigurnost svojih zaposlenih i putnika.

Aktualno
Hrvatska