Spušten zastor na SuperSport 1. NL

Croatiji ostanak, Šibeniku naslov i povratak među elitu

Croatia Zmijavci uspjela je ostati u ligi, pobijedivši u subotu Sesvete na svom terenu 3:1
Croatia slavi ostanak u ligi – 021 portal

Gotova je još jedna sezona u SuperSport 1. NL. Današnjom pobjedom nad Zrinskim u Osijeku (0:2), pogodcima Majića i Božića, Šibenik se uspio vratiti u najjači rang hrvatskog nogometa i osvojiti naslov prvaka spomenute lige.

Croatia Zmijavci uspjela je ostati u ligi, pobijedivši u subotu Sesvete na svom terenu 3:1. Posjeta Zmijavcima bila je odlična, domaći navijači na razini, a nije nedostajalo ni pogodaka, ni draži igre. Već u 9. minuti Brkić je upisao asistenciju za Prskala, ovaj s pet metara puca u golmana Wai-Hona. Gosti iz Sesveta uzvratili su u 16. preko Čambera izravnim šutom prema vratima Gudelja, bilo je to blizu 16-terca, obranio je Gudelj. Od 23. minute Croatia je počela malo više pritiskati i u dvije minute stvorila dvije odlične prilike. Prvotno je nabacio Gadže za Šalinovića koji čeka na petercu, Wai – Hon hvata loptu rukama, potom Prskalo u 25. minuti ispred samih vrata na pet metara puca u golmana. Gadžev udarac iz prekida s 20 metara u 38. minuti mijenja situaciju na terenu, Šimunić je najbliži pogotku i slavlje može početi. Lopta je u mreži – 1:0. Prethodno je Čulina pogodio stativu. Prskalo se iskupljuje samo dvije minute poslije – 2:0 za Zmijavčane.

Prvih 10-tak minuta drugog dijela Sesvete su krenule samoinicijativno prema Gudelju i u 48. minuti preko Lovre Lazara s pet metara smanjuju na 2:1. Do kraja susreta gledamo još dvije dobre prilike Croatije u režiji Gojka Gadže. U 57. minuti Gadže s vrha 16-terca plasira loptu direktno prema vratima, odlična obrana vratara Sesveta. Drugi pak Gadžin pokušaj u 65. minuti završava uspješno. Wai – Hon je kapitulirao nakon još jednog Gadžinog slobodnjaka s vrha 16-terca – 3:1, rezultat koji Croatiju ostavlja i sljedeće sezone u SuperSport 1. NL.

Ostali rezultati 33. kola: BSK – Dugopolje 2:1, Orijent – Jarun 0:0, Dubrava TK – Solin 3:0, Cibalija – Vukovar 1:5

SUPERSPORT 1. NL, 33. KOLO
NK CROATIA (Z) – NK SESVETE 3:1
STRIJELCI: 1:0 Šimunić (38), 2:0 Prskalo (40), 2:1 Lazar (48), 3:1 Gadže (65).

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Sport
Zmijavci