DAN OPĆINE PODBABLJE/ Proslava svetog Luke: Lijek je u Isusu Kristu

Sveta misa na Kamenmostu biti će i poslijepodne u 17 sati uz blagoslov djece, a u 19 sati održat će se i svečana sjednica općinskog vijeća, ovog puta bez gostiju sa strane

Nikad aktualnije nije bilo moliti i zagovarati svetog Luku kao sada. Zašto? Zato što je sveti Luka bio liječnik i zaštitnik je liječnika. Svijet je okružen velikim izazovom – globalnom p(l)andemijom i njemu se kao i Bogu valja utjecati, kako bi ovo nemirno vrijeme, vrijeme tjeskobe što prije prošlo.

Mještani općine i župe Podbablje slave blagdan svetog Luke. Misno slavlje u nedjeljnim jutarnjim satima na Kamenmostu predvodio je fra Domagoj Runje, profesor na splitskom KBF-u i pomoćnik župnika župe Podbablje. On je u svojoj propovijedi kazao kako sveti Luka ima recept za sve nas.

– Sveti Luka je nasljedovao Isusa Krista. Dao nam je recept kako ćemo živjeti. „Žetva je velika, ali radnika je malo”, ključna je rečenica. Znači ima posla u naviještanju evanđelja, ali nema radnika u žetvi. Isus povezuje molitvu i rad. Molitva treba prethoditi radu jer rad ima smisla ako nas povezuje sa spasiteljem svijeta. To je znao i sveti Luka jer je bio radnik i liječnik. Zvali su ga „ljubljenim liječnikom”. Lijek predstavlja Isusa, onoga koji daje smisao i život na koji smo svi pozvani tako da vršimo Božje zapovijedi – čulo se u propovijedi fra Domagoja Runje uz koncelebraciju fra Nedjeljka Čarapića i don Petra Čondića.

Sveta misa na Kamenmostu biti će i poslijepodne u 17 sati uz blagoslov djece, a iz političkih krugova doznajemo kako će se u 19 sati održati i svečana sjednica općinskog vijeća, ovog puta bez gostiju sa strane.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR