Dan splitskog KBC-a

Prigodnom svečanošću danas je splitski KBC obilježio svoj dan, a u spomen na 14. veljače 1994. godine kada je formalno došlo do spajanja bolnica na Firulama, Križinama te toplica
dan_kbc03

Prigodnom svečanošću danas je splitski KBC obilježio svoj dan, a u spomen na 14. veljače 1994. godine kada je formalno došlo do spajanja bolnica na Firulama, Križinama te toplica.

Čestitke za nove uspjehe i daljnji razvoj uputio je i zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela kazavši kako motiviranost liječnika i sestara mora biti prioritet svih reformi domaćeg zdravstva.

-Splitski KBC čine liječnici i medicinske sestre čiji vrijedni rad doslovce tvori kičmu očuvanja zdravlja i spašavanja života cijelog hrvatskog juga, otoka, ali i dobrog dijela susjedne nam Bosne i Hercegovine. Na današnji dan moramo se sjetiti i vaših dragih kolega koji više nisu među vama, a svoje trude, misli, znanja i živote utkali su u izgradnju splitske bolnice. Hvala im na tome i duboki naklon njihovim sjenama -poručio je zamjenik Vela na svečanosti.

Ravnatelj bolničkog centra prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović u svom je govoru podsjetio na velike planove razvoja koji su u tijeku realizacije. Naveo je i brojku od čak 20 posto građana Hrvatske koji gravitiraju splitskom KBC-u, kao i brojke koje ilustriraju stručnu i znanstvenu snagu ustanove; 3812 zaposlenih, 276 specijalizanata te 134 nastavnika na Medicinskom fakultetu.

-Na potezu od Trsta i Patrasa te Zagreba i Barija nema veće medicinske ustanove od splitskog KBC-a – naveo je ravnatelj Meštrović.

Prigodne čestitke uputili su i župan Blaženko Boban te rektor Sveučilišta prof.dr. Dragan Ljutić. Među govornicima bio je ministar zdravstva RH Vili Beroš koji je poručio kako je pravo zadovoljstvo biti u ustanovi kojoj ne manjka vizije, odlučnosti i dobre organizacije.

-Na vašem snažnom razvojnom putu imate punu podršku resornog ministarstva i Vlade u cjelini. Uhvatili ste dobru plovidbu i dobar vjetar-istaknuo je, među ostalim, ministar Beroš.

Događanja
Split