DAVOR BOŽINOVIĆ, načelnik Stožera: Mislim da smo s mjerama pogodili

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kako je uvjeren da su pogodili prave epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi, s obzirom na povećan broj gostiju i činjenicu da brojke ne rastu s velikim napretkom

Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kako je uvjeren da su pogodili prave epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi, s obzirom na povećan broj gostiju i činjenicu da brojke ne rastu s velikim napretkom.

– S obzirom na rekordan broj gostiju koji nam dolazi, nije iznenađenje da nam brojke novozaraženih rastu. One ne rastu nekom velikom progresijom. Mislim da smo s mjerama pogodili, pogotovo u dijelu angažmana lokalnih stožera i vlasti.

Dodaje da ako se ovako nastavi razvijati epidemiološka slika da možemo s optimizmom gledati na budućnost i nadolazeće tjedne.

Na pitanje o tome vjeruje li da će Hrvatska zadržati status sigurne turističke destinacije, Božinović kaže kako to ovisi o svima nama.

– Puno puta smo rekli da na dnevnoj bazi pratimo sve što se događa, uključujući i pojavu novih žarišta. U ovome trenutku možemo s optimizmom gledati da kod sljedeće objave ECDC-a da će jadranska hrvatska i dalje biti u narančastoj zoni, naglasio je Božinović.

Oglasi