Delegacija Gradske policije Zürich posjetila Split

U organizaciji Ravnateljstva policije od 3. do 5. ožujka delegacija Gradske policije Zürich, posjetila je PU splitsko-dalmatinsku
delegacija Svicarske 1

U organizaciji Ravnateljstva policije od 3. do 5. ožujka delegacija Gradske policije Zürich, posjetila je PU splitsko-dalmatinsku.

Markus Hollenstein, zapovjednik Interventne policije i Sandro Büchler, voditelj Odjela za stručno usavršavanje i instruktor obuke specijalne policije u Gradskoj policiji Zurich, došli su u Split zajedno s načelnikom Uprave policije Ivanom Merćepom i zapovjednik zapovjedništva interventne jedinice policije Damirom Barićem.

Jučer su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj delegaciju primili Marko Srdarević, zamjenik načelnika, Ivica Franić, načelnika Sektora policije i zapovjednik IJP Split Mijo Rogošić. Posjet PU splitsko-dalmatinskoj bio je prilika da se gosti upoznaju s nadležnošću i poslovima koje obavljaju svi rodovi policije u ovo PU. Na održanom radnom sastanku načelnik Uprave policije Ivan Merćep, uz zamjenika načelnika PU Marka Srdarevića i načelnika Sektora Ivicu Franića, prezentirali su rad hrvatske i splitske policije. Sastanak i druženje bila je prigoda za razmjenu profesionalnih iskustava vezanih uz rad i obuku policijskih službenika.

Osiguranje javnog okupljanja-nogometne utakmice između HNK Hajduk i GNK Dinamo bila je prilika da se članovi delegacije na terenu upoznaju s načinom rada hrvatske policije osiguranja javnog okupljanja visokog rizika, pa su tijekom obilaska posjetili i Poljud. Danas tijekom dana gosti će posjetiti bazu Interventne jedinice policije i Specijalne jedinice policije u Mravincima, a domaćini će im biti Mijo Rogošić, zapovjednik Interventne jedinice policije Split i Ante Vugdelija, zapovjednik Specijalne jedinice Split, obavijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Događanja
Split