Dodijeljeni ugovori iz Programa ruralnog razvoja teški 3,2 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u Splitu potpisala nove ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja vrijedne više od 3,2 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručili su danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije ukupno 24 ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja za korisnike s područja 4 dalmatinske županije.

Ministrica je tom prilikom istaknula kako je veliki broj potpora iz mjere 6 ovoga Programa uručeno upravo na području Splitsko-dalmatinske županije.

-Radi se o potpori za mlade poljoprivrednike i početnike te za one koji na malom poljoprivrednom gospodarstvu žele razviti neku novu i drukčiju aktivnost koja život na selu čini atraktivnijim. Takvih je potpora u ovom programskom razdoblju u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na području Splitsko-dalmatinske županije dano točno 1225- rekla je Vučković.

Od ukupne tranše u iznosu većem od 3,2 milijuna kuna, više od 1,5 milijuna kuna otišlo je u Splitsko-dalmatinsku županiju. Taj podatak veseli župana Blaženka Bobana.

-Mladi ljudi tako pokazuju interes za bavljenje poljoprivredom jer u konačnici je to jedan od glavnih segmenata. Važnost poljoprivrede vidimo najbolje u ovim kriznim vremenima- istaknuo je Boban.

Dodao je kako je ministrica izrazila potporu programu Splitsko-dalmatinske županije za sufinanciranje navodnjavanja kroz bunare. Naime, u Ministarstvu poljoprivrede razmišljaju o pokretanju sufinanciranja županijskih programa pomoći.

-Ono što me posebno razveselilo jest potpora ministrice našem javnom pozivu vezanom uz navodnjavanje. Danas je izišao Javni poziv putem kojega ćemo pomoći svim poljoprivrednicima upisanima u ARKOD kako bi realizirali navodnjavanje kroz bušotine i potopne pumpe- zaključio je Boban.

Oglasi