Dodijeljeno 11,8 milijuna kuna za ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

Državni tajnik Zdravko Tušek uručio je pet novih ugovora proizvođačima krumpira

Ministarstvo poljoprivrede

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek je u nazočnosti ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi Antuna Vujića uručio pet novih ugovora o potpori projektima ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore 11,8 milijuna kuna.

Zahvaljujući odobrenim potporama, proizvođačima krumpira su omogućena ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju, nadogradnju i opremanje skladišnih kapaciteta za krumpir ukupne vrijednosti projekata veće od 19,4 milijuna kuna.

– Ovaj natječaj rezultat je konstruktivnog dijaloga i razumijevanja između proizvođača krumpira i Ministarstva poljoprivrede putem kojeg je, s današnjih pet, dodijeljeno ukupno 18 ugovora u vrijednosti odobrene potpore od 67,3  milijuna kuna, odnosno ukupne vrijednosti projekata veće od 103 milijuna kuna. Osim što natječajem rješavamo ozbiljan problem i poremećaj u sektoru njime, putem uvećanog iznosa potpore, potičemo i mlade poljoprivrednike na uključivanje i proizvođače na udruživanje. Na isti način – sustavno i sveobuhvatno – ćemo pristupati u kreiranju i realizaciji budućih interventnih mjera, ali i mjera ruralnog razvoja, istaknuo je tom prilikom državni tajnik Zdravko Tušek.

Oglasi