Domovinski pokret ne želi surađivati sa SDP- om i HGS-om u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije

Grabovac je pozvao HDZ s 18 vijećnika i Most s njih sedam da sjednu za stol i dogovore model suradnje kako bi s tri vijećnika Domovinskog pokreta tvorili većinu u skupštini

Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije Nikola Grabovac izjavio je kako neće surađivati sa SDP-om i HGS-om zbog čega još nije jasno tko će imati većinu u županijskoj skupštini.

Grabovac je na konferenciji za novinare rekao kako je moguća suradnja s politički, programski i svjetonazorski bliskim strankama no nije moguća s krajnje lijevim opcijama u Skupštini predvođenima SDP-om na čelu s Rankom Ostojićem.

-Ako govorimo o dosadašnjim političkim strukturama i opcijama koje su sudjelovale u županijskoj vlasti moram reći da ta suradnja nije moguća ni sa HGS-om Željka Keruma zbog svega onoga što se događalo u našoj županiji u proteklim mandatima jer je upravo HDZ zajedno sa HGS-om trgovačkom koalicijom omogućio da naša županija dođe na mjesto gdje se danas nalazi, da smo među prvima po nezaposlenosti i demografski devastirani- rekao je Grabovac.

Kazao je kako je na Mostu i Domovinskom pokretu kao dvjema opcijama desnog centra koje se zalažu za promjene, velika odgovornost za provođenje nužnih reformi, da postanu ključni faktor i osigurač svih promjena koje će se morati dogoditi u županiji. Grabovac je stoga pozvao Most, na čelu s Ivicom Kukavicom i Mirom Buljem, na suradnju u županijskoj skupštini.

-Svima je jasno da Most i HDZ u županijskoj skupštini čine elegantnu većinu desnog centra. Mi bismo kao stranka desnog centra podržali takvu većinu ili programsku suradnju samo i jedino pod uvjetom programske suradnje bez ikakve trgovine položajima- kazao je Grabovac te pozvao HDZ s 18 vijećnika i Most s njih sedam da sjednu za stol i dogovore model suradnje kako bi s tri vijećnika Domovinskog pokreta tvorili većinu u skupštini.

Oglasi