Dragan Primorac ponovno izabran za predsjednika odbora u AAFS-u

Američka Akademija za forenzičke znanosti, sa sjedištem Colorado Springsu, jedna je od najuglednijih svjetskih organizacija iz područja forenzičkih znanosti, okuplja više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta
DP2

Hrvatski znanstvenik Dragan Primorac ponovno je izabran za predsjednika Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti (AAFS), te je najavio da će se u lipnju 2021. u Dubrovniku održati 12. konferencija forenzičke i antropološke genetike.

Za novu predsjednicu AAFS-a izabrana je prof. dr. Jeri Ropero – Miller.

Američka Akademija za forenzičke znanosti, sa sjedištem u Colorado Springsu, jedna je od najuglednijih svjetskih organizacija iz područja forenzičkih znanosti, okuplja više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, Kanade te iz 74 pridruženih država svijeta.

U njezinu radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, Federal Bureau of Investigation (FBI), The Drug Enforcement Administration (DEA) te suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s vodećih američkih znanstvenih institucija i sveučilišta.

Aktualno
Hrvatska