Fizički napad na članove LGBTIQ zajednicu u Splitu, lakše ozlijeđen muškarac

Iz splitske policije su u vezi s tim događajem potvrdili kako su "dvije za sada nepoznate osobe napale dvojicu muškarac ispred ugostiteljskog objekta nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta"

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

LGBTIQ zajednica u Splitu izvijestila je u subotu navečer da je nekoliko njihovih članova istučeno, a u splitskoj policiji se doznaje da je u napadu jedan muškarac zadobio laku tjelesnu ozljedu i u tijeku je kriminalističko istraživanje o događaju.

Kako se navodi na stranici Split Pride, napad se dogodio u petak navečer, kada je nekoliko mladića došlo na LGBTIQ event i ušlo u njihov prostor na tulum, koji je bio za LGBTIQ zajednicu i napali su unutar kluba dvojicu momaka koji su se ljubili. Pogrdno su im govorili te su sudionike Pride tuluma potjerali sa zabave.

Dočekali su napadnute momke ispred kluba, tukli ih i proganjali pa su žrtve morale bježati par kvartove dalje, navedeno je na stranci Split Pride.

Iz splitske policije su u vezi s tim događajem potvrdili kako su “dvije za sada nepoznate osobe napale dvojicu muškarac ispred ugostiteljskog objekta nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta”.

Policija je zaprimila informaciju jutros oko 4 sati da je na Hitnoj medicinskoj pomoći liječniku pomoć zatražio muškarac koji je fizički napadnut ispred ugostiteljskog objekta.

 

Oglasi