Goran Ivanišević uvršten u Tenisku kuću slavnih

Goran postao prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih
PXL_180719_25421391

Goran Ivanišević postao je prvim Hrvatom koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, objavio je u utorak u Melbourneu izvršni direktor te institucije Todd Martin.

Uz wimbledonskog pobjednika iz 2001., na svečanosti u američkom Newportu koja će biti održana 18. srpnja ove godine, u Međunarodnu tenisku kuću slavnih bit će uvrštena i proslavljena španjolska tenisačica Conchita Martinez

-Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Newportu. Imam pet mjeseci za uvježbati govor. Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnericu za uvrštenje od Conchite Martinez. Ona je sjajna osoba i velika tenisačica.- izjavio je Ivanišević na konferenciji za medije u Melbourne Parku, gdje se trenutno održava Australian Open.

U karijeri koja je trajala do 2004 odigrao je 599 mečeva na ATP touru i osvojio 22 naslova, dvostruki je osvajač olimpijske medalje 1992. iz Barcelone, a s reprezentacijom hrvatske osvojio je Davis Cup 2005. U legendu je ušao kada je kao 125. igrač na ljestvici, s pozivnicom, osvojio Wimbledon 2001. protiv Patricka Raftera.

Split
Sport