Grad Split prvak u Hrvatskoj po broju stipendija

Prema neovisnoj analizi i istraživanju, Grad Split i ove je godine uvjerljivo najbolji grad u Hrvatskoj po broju dodijeljenih stipendija učenicima i studentima.
_DSC7259

Prema neovisnoj analizi i istraživanju, Grad Split i ove je godine uvjerljivo najbolji grad u Hrvatskoj po broju dodijeljenih stipendija učenicima i studentima. Njih gotovo 900 u ovom su trenutku “stari i novi“ stipendisti Grada, a drugu godinu zaredom gradonačelnik Opara donio je odluku da se stipendije odobre svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete raspisanih natječaja.

Kroz pet programa stipendiranja Grad Split je u Proračunu za 2020. godinu osigurao ukupno 6.5 milijuna kuna za nadarene učenike i studente, za učenike i studente sportaše, za socijalno ugrožene učenike i studente, po prvi puta i za učenike i studente s invaliditetom te za projekt ERASMUS+ kojim se sufinanciraju putni troškovi za studijski boravak u inozemstvu.

Po prvi put gradsku stipendiju dobilo je 20 učenika i studenata s invaliditetom, 304 novih je korisnika učeničkih, studentskih i sportskih stipendija, a u 2019./2020. godini Grad Split stipendira gotovo 900 studenata.

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju s uspješnim učenicima i studentima te učenicima i studentima osoba s invaliditetom održava se danas u Gradskoj upravi Grada Splita.

Konačna lista objavljena je na internetskoj stranici Grada te na oglasnoj ploči.

Mjesečni iznos za srednjoškolce iznosi 600 kuna. Za studente koji se školuju na visokim splitskim učilištima, kao i za studente koji se školuju izvan Splita, a te studijske grupe postoje i u Splitu, iznos stipendije je 800 kuna. Za one studente koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske mjesečna stipendija je 1.000 kuna, dok za studente poslijediplomskog studija iznos naknade dijela troškova školarine iznosi 7.000 kuna neto.

Split