Po četvrti puta

Građanska inicijativa Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom: Život počinje začećem!

Zaštitimo život!
Imotski3

Građanska inicijativa Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom, po četvrti puta nastoji senzibilizirati širu javnost i osvijestiti znanstvenu činjenicu da život počinje začećem, da je svaki ljudski život dragocjen i da se za njega vrijedi zauzimati bez obzira je li osoba zdrava ili bolesna, stara ili nemoćna. Tim povodom organizirana je i humanitarna lutrija čiji je prihod namijenjen za najpotrebnije u našem društvu i za organizaciju samog Hoda za život u Imotskom.

Lutrija se dijelila za donaciju u šest župa samostanskog okružja gdje je sudjelovao velik broj volontera. Izvlačenje brojnih nagrada koje su donirali sponzori, bilo je organizirano u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta uz prezentaciju o početku i razvoju ljudskog života, koju je pripremila i vodila volonterka Hoda za život u Imotskom, Matea Ćorić. Ovim poticajnim susretom i inicijativom, organizatori su željeli dati podršku svakoj majci, svakoj trudnici da odabere život za svoje dijete, unatoč pritisku okoline, poslodavca ili izostanka podrške obitelji, jer pobačaj
nikad nije rješenje!

-Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi. Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju- istaknuo je Stipe Čelan, glavni koordinator Hoda za život u Imotskom.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom održat će se 22. lipnja, a okupljanje započinje kraj Modrog jezera u 19:00 sati.

Događanja
Imotski