Gradonačelnik Krstulović Opara ugostio trofejne splitske kuglače

Na postignutim uspjesima čestitao je muškoj kuglačkoj ekipi Mertojak i kuglačicama Splita

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara primio je u Banovini trofejne splitske kuglače i kuglačice. Na obrani titule europskog prvaka odao je priznanje muškoj kuglačkog ekipi Mertojak, kao i kuglačicama Splita na osvojenom srebru na natjecanju NBC Pokal. Prigodu je gradonačelnik iskoristio da pozove na otvorenost kuglačkih klubova prema sportašima invalidima, čija je integracija u društvo od iznimne važnosti.

– Kuglači sa svojim izvanrednim uspjesima, a sad i kuglačice, potvrđuju da smo središte kuglačkog sporta koji donosi puno radosti, one sportske, ali i ljudske, zaključio je Krstulović Opara.

Svoj ponos nije krio ni tajnik kuglačkog kluba Mertojak Branko Bosanac, koji se zahvalio Gradu i Splitskom savezu športova na pruženoj podršci:

– Treći prijem u Gradskoj upravi dokaz je vrhunskih rezultata naših kuglača, ali i prijateljstva nas i Grada, što nam uistinu puno znači, komentirao je Bosanac te se prisjetio neizmjerne podrške navijača u posljednjoj utakmici, gdje je splitska momčad uspjela nadigrati moćnu Njemačku.

Prijemu su, uz gradonačelnika nazočili pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, predsjednik Splitskog saveza športova Nenad Periš, voditelj Odsjeka za šport Igor Maretić te novinar i publicist Zoran Poleksić, koji inspiraciju za novu knjigu traži upravo u splitskim kuglačima.

Događanja
Split
Sport