Hari Vukas uoči Šibenika: Mi smo apsolutni favoriti

Nogometaši Hajduka nakon dvotjedne reprezentativne stanke u nedjelju 18. listopada nastavljaju sa sezonom HT Prve lige

Robert Matić / hajduk.hr

Nogometaši Hajduka nakon dvotjedne reprezentativne stanke u nedjelju 18. listopada nastavljaju sa sezonom HT Prve lige. Bijeli na Poljudu od 15 sati dočekuju momčad Šibenika, povratnika u najviši rang hrvatskog nogometa.

– Za sve treba imati plan rada. Pohvala za reprezentativce, bilo ih je dosta. Danas smo se tek svi skupa kompletirali, svi su zdravi. Nema jedino Stanka Jurića zbog žutih kartona. Šibenik je puno bolje stajao na terenu nego što su to rezultati pokazali. No, moramo opravdati ulogu favorita i pobijediti. – poručio je uoči susreta trener Hajduka Hari Vukas.

Istaknuo je kako su dobro skautirali protivnika te da u utakmicu ulaze kao apsolutni favoriti.

– Utakmice koje smo gledali, vidjeli smo da se ne brane. Imaju nezgodnu tranziciju preko Ampema. Sve smo skautirali, snimili i vidjeli gdje se mogu napraviti bolje stvari. Mi smo apsolutni favoriti – rekao je Vukas.

Osvrnuo se i na novo pojačanje u napadu Hajduka, Umuta Nayira, te izostanak Stanka Juriča.

– Umut Nayir je pravi profesionalac, radnik. Sigurno će biti u rotaciji. Za sada što ga imamo dva tjedna sve je ok. Klasična je devetka. Vidjet ćemo hoće li igrati. Čim konkurira za momčad postoji ta mogućnost. Imamo nekoliko opcija za zamijeniti Jurića. Stanko daje našoj igri posebnu dimenziju s obzirom na agresivnost. Bit će i u budućim utakmicama toga, svi ostali moraju raditi i biti spremni – zaključio je strateg Hajduka.