Blagdansko ozračje

Hrvatska dvostruko slavi, poruka iz Podbablja: Smisao Tijelova je da mi budemo kao On!

Svetu misu na Kamenmostu u crkvi sv. Luke predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić, dajući osvrt na današnju svetkovinu
Blagdan Tijelova1 Kamenmost – 021 portal

Hrvatska danas dvostruko slavi – Blagdan Tijelova i Dan državnosti. Svečanom svetom misom i procesijom u župi sv. Luke u Podbablju jutros je obilježen blagdan Tijelova i presvete krvi Kristove. Svetu misu na Kamenmostu u crkvi sv. Luke predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić, dajući osvrt na današnju svetkovinu.

-Kako se mi danas ophodimo s otajstvom i blagdanom krvi Kristove? Potrebno je shvatiti bit. Imamo: tijelo, krv, pamćenje i zapovijed. Pamćenje nije samo mišljenje. I tijelo pamti. I naučene navike, lomove, udarce. Tijelo pamti, ali ne govori. Kristovo tijelo je temelj našega pamćenja, njegovo blagovanje jer znamo što je učinio za nas. Blagujemo Presveto tijelo i to čini jedinstvo u crkvi- kazao je Čarapić stavljajući naglasak na temeljnu poruku današnje svetkovine.

-Potrebno je cijelim tijelom prihvatiti Gospodina. Zatvoreni ništa nećemo osjetiti. Isus nas uči tome – sebe dati više, da ljubimo više, kazao je u svojoj propovijedi župnik Podbablja.

-Smisao Tijelova je da mi budemo kao On, da praštamo i ljubimo, kazao je župnik Čarapić.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Događanja
Podbablje