Hrvatski kralj funka danas bi proslavio svoj 57. rođendan

Bezvremenski hitovi Dine Dvornika i dalje su svakodnevno na glazbenom repertoaru, a njegovo mjesto na glazbenoj sceni bit će teško zamijeniti

Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatski glazbenik, pjevač, skladatelj, tekstopisac, aranžer, producent, glumac i reality zvijezda. Sve je to, a i mnogo više bio Dino Dvornik. Danas bi jedan od najpopularnijih glazbenika s ovih prostora napunio 57 godina.

Imao je samo 44 godine kad je preminuo, a toksikološke analize pokazale su kako je do tragičnog ishoda dovela kombinacija tableta za smirenje i antidepresiva- prenosi Večernji list.

S razlogom je zaslužio zavidnu titulu hrvatskog kralja funka i jednog od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti. Poznat je bio po spajanju različitih glazbenih žanrova, ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima te izraženim vokalnim sposobnostima. Za života čak četiri puta dobio prestižnu nagradu Porin.

Bezvremenski hitovi Dine Dvornika i dalje su svakodnevno na glazbenom repertoaru, a njegovo mjesto na glazbenoj sceni bit će teško zamijeniti.

Oglasi