I reći ću vam samo još jednu stvar – ZAPAMTITE VUKOVAR!

U Gradu heroja traje obilježavanje 28. obljetnice sloma obrane Vukovara

Na današnji dan prisjećamo se 28. obljetnice sloma obrane Vukovara, tijekom čije je opsade, u samo tri mjeseca, stradalo preko 2 700 hrvatskih branitelja i civila, dok je grad gotovo u potpunosti sravnjen sa zemljom. Više desetaka tisuća ljudi iz svih dijelova Republike Hrvatske, ali i šire, danas se okupilo u Gradu heroja, kako bi odali počast i izrazili zahvalnost na žrtvi koju su podnijeli.

Obilježavanje je započelo jutros kada su djeca vukovarskih osnovnih škola zapalili svijeće duž Križnog puta, dok je ispred tamošnje bolnice održan prigodni program naziva “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

Od bolnice će krenuti i Kolona sjećanja do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će vijence položiti predsjednica Republike Hrvatske, izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade te predstavnici vukovarskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Molitvu na Memorijalnog groblju, kao i misu zadušnicu predvodit će biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić.

Aktualno
Hrvatska