Imotski dijelom nacionalnog projekta “Upoznaj svoju zemlju”

U nedjelju besplatni razgledi s turističkim vodičima

Ivo Cagalj/PIXSELL

“Upoznaj svoju zemlju” naziv je projekta besplatnih razgleda s turističkim vodičima koji će se u više od 40 hrvatskih gradova organizirati u nedjelju, 15. siječnja, u povodu Dana međunarodnog priznanja RH, najavili su iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

U svim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, koji su se uključili u projekt, razgledi počinju u nedjelju, u isto vrijeme, u 12 sati. Projektom se želi ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine, kao i na važnost rada turističkih vodiča.

Među mnogima koji su se pridružili projektu su i turističke zajednice iz Đakova, Vrlike, Labina, Solina, Paga.. Iz Turističke zajednice grada Osijeka poručuju: “Pridružite nam se u nedjelju, 15. siječnja, u podne ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla kako bismo u društvu turističkog vodiča obišli poznate lokacije i čuli nešto manje poznate priče Gornjeg grada”.

U Karlovcu organiziraju kostimiranu turu “Karlovac u vrijeme Nikole Tesle” kod Paviljona Katzler, a u Dugoj Resi tematsku turu “Industrijska baština Duge Rese” ispred ulaza u Pamučnu industriju, a sve organizira Bastion – udruga turističkih vodiča Karlovačke županije.

Uključila se i Turistička zajednica grada Trogira, a iz Turističke zajednice grada Sinja poručili su da je okupljanje ispred Alkarskih dvora te da će svi sudionici imati priliku saznati nešto više o tom viteškom gradu, njegovim istaknutim osobama i javnim skulpturama, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji,, palači Tripalo, utvrdi Kamičak, crkvi Gospe Sinjske, zavjetnoj crkvi na tvrđavi Grad, čudesnoj obrani grada Sinja 1715. te značaju Sinjske Alke, viteške igre pod zaštitom UNESCO-a.

Besplatne razglede u nedjelju nude i Imotski, Klis, Rovinj, Motovun, Split, Sisak, Hvar, Rab, Varaždin..

Oglasi