Imotski osigurao 605 tisuća kuna za adaptaciju i izgradnju kuća

Danas je u Gradskoj vijećnici Ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava temeljem Javnoga poziva o demografskim mjerama poticanja mladih obiteljima za izgradnju i adaptaciju kuća potpisalo 19 obitelji s područja grada Imotskoga
image1-1536×1024

Danas je u Gradskoj vijećnici Ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava temeljem Javnoga poziva o demografskim mjerama poticanja mladih obiteljima za izgradnju i adaptaciju kuća potpisalo 19 obitelji s područja grada Imotskoga.

-Danas smo potpisali ugovore s 19 obitelji s područja našeg Grada kojima ćemo dodijeliti bespovratna sredstva za izgradnju i adaptaciju kuća. Za to smo iz proračuna osigurali 605.000 kuna. Ovo je još jedna od naših mjera kojima želimo potaknuti mlade na ostanak, osnivanje i podizanje obitelji u našem kraju – izjavio je gradonačelnik Ivan Budalić.

Pojedinačni iznosi koji su dodijeljeni kreću se u rasponu od 20 do 40 tisuća kuna, a gradonačelnik je istaknuo kako ovo nije jedina mjera koju Grad imotski provodi i najavio nastavak ovakvih mjera i u 2020. godini.

-Imamo i mjere poticanja poljoprivrede, OPG-ova, tradicionalnoga poduzetništva te maloga i srednjega poduzetništva. I u ovoj godini planiramo te mjere provesti, a nadam se da ćemo ih provesti tijekom ljeta – zaključio je.

Imotski