U subotu u 12 sati

Imotski spreman za povijesno otkrivanje spomenika Mercedesu

U znak zahvalnosti tim ljudima koji su se upravo ovim modelom Mercedesa vraćali svojim najmilijima, u subotu 8.lipnja otkrit će se jedinstveni spomenik u Imotskom na jedinstvenom trgu – Trgu imotskih iseljenika
Mercedes u kamenu IM – 021 portal

Dva dana ostala su do povijesnog događaja u Imotskom, u svijetu jedinstvenog. Otkriva se spomenik, ne osobi već automobilu, jedinstvenom Mercedesu 115 Miniki, simbolu imotskog čovjeka, žuljavih ruku i mukotrpnog rada u Njemačkoj. U znak zahvalnosti tim ljudima koji su se upravo ovim modelom Mercedesa vraćali svojim najmilijima, u subotu 8.lipnja otkrit će se jedinstveni spomenik u Imotskom na jedinstvenom trgu – Trgu imotskih iseljenika.

Kako sve prolazi, pitali smo vjerojatno najtraženijeg čovjeka posljednje vrijeme u Imotskom, predsjednika Oldtimer kluba Imotski, Ivana Topića – Notu.

-Više-manje sve spremno, večeras prijatelju sve gotovo, kaže nam Nota.

Kako adrenalin za događaj raste, prema predviđanjima organizatora vladat će posebna regulacija prometa od 11:30 do 13:30. Za sve posjetitelje i drage goste preporučuje se dolazak do 11 sati, dok je od 12 sati i službeni početak programa na kojem će nastupiti Mandolina Imota, Gradska glazba Imotski, a organizator ne krije ni druga iznenađenja.

U sklopu programa najavljena je izložba automobila na kojoj bi se od Maybacha i ostalih mogao naći i najnoviji model Mercedesa E klase.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Događanja
Imotski