Imotski tjedan “Večere za 5 na selu” otvorio ugostitelj Ivan Šućur

Za svoja tri slijeda, koja su činile gratinirane kozice, Ossobuco i Crêpes Suzette 62-godišnji Imoćanin zaradio je 28 bodova

U ponedjeljak navečer prvu večeru u imotskom tjednu showa “Večera za 5 na selu” kuhao je ugostitelj Ivan Šućur koji je gostima na stol servirao spoj moderne i tradicionalne kuhinje, piše RTL.

Ivan Šućur 62-godišnji je ugostitelj iz Imotskog koji je gotovo 40 godina radio u Zagrebu, a sada se vratio u svoj rodni kraj. S obzirom na to da je dugi niz godina bio u ugostiteljstvu Ivan se odlučio za spoj modernih i tradicionalnih jela, no nisu sva naišla na jednako odobravanje kod protukandidata.

Večera za 5 na selu/rtl.hr

Gratinirane kozice bile su Ivanovo predjelo, a gosti su komentirali kako su im one premasne i neobičan izbor za prezentiranje Imotske krajine.

– Nisam htjela reći da mi se ne sviđa jer ne volim kozice pa sam malo pojela, ali bilo mi je previše maslaca i to mi se nije svidjelo, priznala je Danijela.

Ossobuco, što je zapravo bila teleća koljenica pod pekom, bilo je ponuđeno za glavno jelo, a Ivan je ovdje pogodio temu jer je to ipak jedno tradicionalno dalmatinsko jelo, no nekim je natjecateljima ovaj put nedostajalo sočnosti i začina.

– Teletina mi je bila malo suha i nije mi bilo dobro začinjeno, komentirao je Mijo, a Zlata je Ivana pohvalila za pripremu peke.

Večera za 5 na selu/rtl.hr

Palačinke punjene sa bademima u umaku od soka mandarine i limuna te flambirane s konjakom i servirane sa sladoledom bile su Ivanov desert naziva Crêpes Suzette, čime je prvi ovotjedni domaćin završio svoju večeru. Nakon toga je uslijedilo iznenađenje – ganga! Domaćin Ivan je zajedno sa svojim prijateljima zapjevao tradicionalnu pjesmu tog kraja – gangu i tako oduševio goste.

Kada je red došao na ocjenjivanje, Danijela je Ivanu dala ocjenu 8 jer joj je bilo previše ulja u predjelu, a desert joj nije baš bio po volji. Gordana mu je dala ocjenu 4 zbog masnog predjela, suhe koljenice i previše umaka u desertu. Zlata je Ivana počastila devetkom:

– Bila bi i desetka da nije bilo luka u predjelu!

Mijo je Ivanu dao ocjenu 7 zbog nedefiniranog predjela i suhog te nezačinjenog mesa. Tako je Ivan zaradio ukupno 28 bodova.

– Možda su moja jela bila malo ekstravagantna za ovaj kraj, ali nema veze, meni nagrada nije primarna, zaključio je domaćin koji je bio zadovoljan svojom večerom.

Imotski
Show