IMOTSKI: Život Stipe Petričevića podcrtan vlastitom rukom

Dobri duh Prološca Stipe Petričević po prvi put je pred očima javnosti u subotu navečer promovirao svoju zbirku dirljivih pjesama pod nazivom „Ruke“

Kada vam netko u poeziji priča o: vinu, bačvama, lozama, zvijezdama, sigurno će u Vama probuditi znatiželju. Dobri duh Prološca Stipe Petričević po prvi put je pred očima javnosti u subotu navečer promovirao svoju zbirku dirljivih pjesama pod nazivom „Ruke“.

Dvorana Pučkog učilišta u Imotskom bila je dobro popunjena. – Stipe je naš, ljudski, skroman i pouzdan čovjek koji se igra riječima, reći će u svom osvrtu Josipa Rimac – Vlajčić, dok Stipe u knjizi kaže: – Život je pravac podcrtan vlastitom rukom. Čovjek je kao val. Razbijemo se u pučinu i nema nas više.

O knjizi na 64 stranice koja nosi naslov „Ruke“, još su govorili sve odreda Proložani: Miro Matić, Hrvoje Garac, Marijan Grbavac – Mirić, spomenuta Josipa Rimac – Vlajčić, a i sam Stipe izrecitirao je par svojih pomno odabranih pjesama. Marijan Grbavac – Mirić u svom je nadahnutom izlaganju kazao kako je ovaj elektrotehničar iz Prološca jako talentiran za poeziju.

-Ovo je istinski talent i veliki čovjek, kazao je kratko Grbavac, dok se za glazbeni štimung na gitari pobrinuo uvijek raspoloženi Ivica Matić – Đelo.

Cijena Stipine knjige za sve zainteresirane čitatelje kreće se po cijeni od 100 kuna.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Oglasi