Imotskom i Prološcu 288 milijuna kuna za vodno-komunalu infrastrukturu

U Imotskom potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski”
200127 Imotski 1

Danas je u Imotskom u prostorijama gradske vijećnice potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji se odnosi na financiranje projekta „Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski”. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 288.767.589,69 kuna.

Gradu Imotskom bespovratnim sredstvima iz europskih fondova odobreno je financiranje gotovo 70 posto ukupne vrijednosti projekta. Radovi u sklopu projekta obuhvatit će izgradnju i rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe, izgradnju odnosno rekonstrukciju sustava javne odvodnje te nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

-Drago mi je izraziti zadovoljstvo činjenicom da je projekt iznimno važan za naš grad došao u fazu potpisivanja ugovora te bih se želio zahvaliti svima koji su od samog početka sudjelovali na ovom projektu. U našem se gradu susrećemo s ogromnim problemom zbog mješovite kanalizacijske mreže, a ovaj će projekt taj problem rješiti. Osim poboljšanja i obnove kanalizacijske mreže, posebno sam sretan što će se ovim projektom zaštiti i rijeka Vrljika i ostale vode. Za realizaciju ovog za naš Imotski izuzetno važnog projekta predviđene su 4 godine- istaknuo je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Potpisivanju su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić , dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković. U ime ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića, nazočila je njegova pomoćnica, Katica Mišković.

-Riječ je o projektu vrijednom 288 milijuna kuna kojim ćemo na području Imotskog i Prološca izgraditi i rekonstruirati više od 60 kilometra kanalizacijske mreže te izgraditi i urediti 32 kilometara vodovodne mreže- istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

A koliko je ovaj projekt važan za Imotsku krajinu najbolje je opisao načelnik Općine Proložac Mate Lasić kazavši kako se ovim projektom štiti rijeka Vrljika, koja je žila kucavica za Imotsku krajinu .

Imotski
Proložac