Izložba ‘Igor Grubić: Tragovi nestajanja (U tri čina)’ u Splitu

Riječ je o projektu s kojim je Igor Grubić 2019. godine predstavljao Hrvatsku na 58. Venecijanskom bijenalu
igor-grubic-tragovi-nestajanja-2019

U petak 13. ožujka u 20 sati u Galeriji MKC u Domu mladih u Splitu otvara se izložba ‘Igor Grubić: Tragovi nestajanja (U tri čina)’.

Riječ je o projektu s kojim je Igor Grubić 2019. godine predstavljao Hrvatsku na 58. Venecijanskom bijenalu pod kustoskim vodstvom Katerine Gregos. Izvorno je nastala pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, a njeno gostovanje u Splitu organiziraju AM Centar, Platforma 9,81 i Multimedijalni kulturni centar Split. Prije samog otvorenja od 19 sati u Amfiteatru će biti prikazan film istog autora “Spomenik”. Uz otvorenje održat će se i vodstvo autora po izložbi.

Projekt Tragovi nestajanja (u tri čina) Igora Grubića započeo je 2006. kada umjetnik počinje dokumentirati poslijeratnu, tranzicijsku stvarnost u Hrvatskoj, posebice prelazak iz socijalizma u kapitalizam, s centralne, državno planirane ekonomije na ekonomiju slobodnog tržišta. Kroz trinaest godina istražujući utjecaj na promjene u stanovanju, urbanom tkivu, javnom prostoru i društvenim odnosima, Igor Grubić realizirao je tri povezana fotografska eseja i animirani film, postavljenih u cjelinu definiranu kroz poglavlja.

Izložba će biti otvorena do 2. travnja.

Kultura
Split