Izložba ”Poezija u pokretu” Nemi Bulat u Fotoklubu Split

U nedjelju, 8. ožujka u 17 sati na Međunarodni dan žena, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se izložba ''Poezija u pokretu'', splitske fotografkinje Nemi Bulat
bulat

U nedjelju, 8. ožujka u 17 sati na Međunarodni dan žena, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se izložba ”Poezija u pokretu”, splitske fotografkinje Nemi Bulat. Riječ je o njenoj prvoj samostalnoj izložbi i svojevrsnom predstavljanju publici, u okviru kojeg će umjetnica prezentirati ciklus radova nastao u posljednjih 10 godina bavljenja fotografijom.

Nemi Bulat u svom fotografskom radu isprepleće elemente magijskog realizma, viktorijanske elegancije i gothic ambijentalnosti stvarajući fotografske zapise nekog drugog, ”magičnog” svijeta. Svijet je to neobičnih boja, začudnih pokreta i ekspresija, u kojem modeli postaju nositelji emocije i pokreta, izgubljeni u živopisnom koloritu fotografske bajke ili pak u prigušenoj melankoliji napuštenih i ispražnjenih prostora.

Izložene fotografije najvećim su dijelom nastale tijekom deset godina života provedenih u Londonu, od kojeg se autorica na ovaj način simbolički oprašta i otvara novo poglavlje svoje budućnosti.

Izložba je otvorena do 3. travnja.

Događanja
Split