Izložba Saše Sedlačeka u splitskoj Galeriji umjetnina

Na izložbi će se predstaviti izborom radova nastalih u proteklih dvadesetak godina njegova djelovanja koji svjedoče o intrigantnom i dobro osmišljenom programu vrijednom predstavljanja hrvatskoj publici

Galerija umjetnina Split

Izložba slovenskoga umjetnika Saše Sedlačeka “Très(h) Chic” otvara se u četvrtak u Galeriji umjetnina u Splitu. Na izložbi će se predstaviti izborom radova nastalih u proteklih dvadesetak godina njegova djelovanja koji svjedoče o intrigantnom i dobro osmišljenom programu vrijednom predstavljanja hrvatskoj publici.

Sašo Sedlaček istaknuti je slovenski umjetnik multimedije i intermedije koji u svojoj umjetnosti koristi nove tehnologije – elektronske i informatičke strukture, vežući ih s različitim disciplinama u intrigantne sinergijske sklopove u svrhu propitivanja i provociranja različitih aktualnih socijalnih fenomena. U fokusu njegove umjetničke prakse je razmišljanje o otpadu i njegovom recikliranju kao novoj prilici i resursu uz korištenje low-cost tehnologija i open source softvera.

Istraživačkim, avangardnim i nadasve originalnim pristupom dolazi do izuzetno maštovitih, impresivnih i energijom nabijenih radova u kojima se očituje interes za komunikacijski potencijal umjetničkih djela u kojima vrlo često aktivno sudjeluje i sama publika, stoji u najavi izložbe.

Izložba je realizirana u suradnji s Aksiomom – Institutom za suvremenu umjetnost Ljubljana, a financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita, Ministarstva kulture Republike Slovenije i Grada Ljubljane.

Oglasi