Izložba studenata na temu regeneracije uvale Spinut

“Waterfront - uvala Spinut” naziv je izložbe radova studenata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta arhitekture iz Ljubljane koja će biti postavljena u atriju splitske Gradske uprave, sa službenim otvaranjem u ponedjeljak, 2. ožujka 2020. u 10 sati
480270c2558EDNthumbimg-20200228_104502

“Waterfront – uvala Spinut” naziv je izložbe radova studenata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta arhitekture iz Ljubljane koja će biti postavljena u atriju splitske Gradske uprave, sa službenim otvaranjem u ponedjeljak, 2. ožujka u 10 sati. Izloženo će biti ukupno 17 radova i to 10 od strane studenata druge godine diplomskog studija arhitekture splitskog FGAG-a, 2 rada zagrebačkih i 2 rada ljubljanskih studenata arhitekture.

Tema izložbe je regeneracija uvale Spinut koja je trenutno nedostupna javnosti, a smještena je između park-šume Marjan, stadiona Poljud i vojne luke Lora te predstavlja potencijal Splita za izlazak i na sjevernu obalu poluotoka. To bi u prvom planu značilo da se učini javno dostupnom, ali i privlačnom građanima. Kako planirati taj proces i na koji način osigurati reprodukciju svakodnevnog života uz more bez dodatnog opterećivanja izgradnjom, odnosno kako osmisliti urbani „waterfront“,  u srži je bio zadatak studentima koji su na ovom projektu radili cijeli zimski semestar akademske godine 2019/2020 te će svoje radove prikazati na izložbi gdje će se osim plakata urbanističkih i arhitektonskih koncepata moći vidjeti i najbolje makete te prelistati katalog svih radova.

Izložba je organizirana uz potporu Grada Splita te uz stručnu i organizacijsku pomoć Razvojne agencije Split – RaST d.o.o., a nakon službenog otvaranja u ponedjeljak, moći će se posjetiti svaki dan od 8 do 18 sati (radnim danom i vikendom). Izložna ostaje otvorena do 13. ožujka.

Događanja
Split