K.U.M. Proložac I TZ Imota izrađuju brošuru poljoprivrednih proizvođača s područja Imotske krajine namjenjenu turistima

„Imotska pijaca“, u javnosti iznimno popraćena Facebook stranica s preko 8000 članova koju vode i administriraju članovi udruge K.U.M Proložac, uskoro će dobiti i tiskano izdanje

Turistička zajednica Imota i udruga K.U.M Proložac nastavljaju niz uspješnih zajedničkih aktivnosti.

Tako će „Imotska pijaca“, u javnosti iznimno popraćena Facebook stranica s preko 8000 članova koju vode i administriraju članovi udruge K.U.M Proložac, uskoro će dobiti i tiskano izdanje.

Naime, u suradnji s TZ Imota, dogovorena je aktivnost kojom će se Imotska pijaca pretočiti u brošuru na hrvatskom, ali i engleskom jeziku.

Brošura je zamišljena kao besplatni promidžbeni materijal imotskih OPG-ova i proizvođača koji će na ovaj način, zajedničkim snagama s TZ Imota lakše doprijeti do kupaca – domaćih, ali i stranih turista koji će boraviti u Imotskoj krajini.

– S obzirom da je Imotska pijaca višestruko prerasla u početku zamišljene okvire i na neki način nas zadužila da i dalje aktivno sudjelujemo i upravljamo ovim virtualnim okupljalištem, dogovorili smo i dodatnu vrijednost ovom našem volonterskom projektu od kojeg mi, kao pokretači i administratori nemamo direktnu korist, osim što kao i cijela Imotska krajina, kupujemo zdravo i kvalitetno te pomažemo domaću proizvodnju, kupovinu i prodaju – istaknuo je Hrvoje Garac, predsjednik udruge K.U.M. Proložac.

Pozivaju i SVE imotske OPG-ove da dostave svoje podatke – točan naziv OPG-a, MIBPG – broj poljoprivrednog gospodarstva te djelatnost kojom se bavi i nekoliko rečenica koje ih najbolje opisuju.

– Prijaviti se mogu i OPG-ovi koji osim proizvodnje i prodaje hrane i pića u svojoj ponudi imaju i druge aktivnosti (npr. kušaonice domaćih proizvoda, vina, meda i slično i/ili izletničke aktivnosti, organizaciju događaja ili apartmanski smještaj) – dodao je Garac.

K.U.M. Proložac i TZ Imota će nakon što prikupe podatke BESPLATNO za OPG-ove tiskati brošuru te ju reklamirati i predati imotskim iznajmljivačima kako bi i strani gosti također mogli kupovati i konzumirati izvorno – domaće i imotsko.

Potrebni podaci mogu se dostaviti na mail kum.prolozac@gmail.com najkasnije do 25.veljače 2021.godine, a za više informacija javiti se možete na mail adrese i brojeve telefona: Josipa Rimac Vlajčić – 095 872 1485 E-mail: josipa.rimac@gmail.com i Hrvoje Grbavac Garac – 095 503 7181 E-mail: hrvojegarac@gmail.com

Aktivnosti se provode u sklopu projekta udruge K.U.M. Proložac „Ruralni prostor i mladi – nova razvojna šansa“ uz podršku Ministarstva poljoprivrede