Rasplet na trećeligaškom jugu

Kišna petarda u Ivanbegovini i hattrick Kovačića, Uranija napušta 3. NL Jug

Kamen se od igranja pred domaćom publikom oprostio na najbolji mogući način – kišom golova, pobjedom i na kraju ostankom u svima nama dragoj 3.NL-Jug
Kamen – Primorac Biograd – izvjestaj 021 portal

I to je to za ovu sezonu odlazaka u Ivanbegovinu! Kamen se od igranja pred domaćom publikom oprostio na najbolji mogući način – kišom golova, pobjedom i na kraju ostankom u svima nama dragoj 3.NL-Jug.

Kiša je počela padati nedugo nakon vodećeg pogotka Kamena u 14. minuti za kojeg se pobrinuo Kljenak, koji je pucao s vrha 16-terca i probio Čulinu – 1:0. Tu je Kamen stao i dozvolio gostima iz Biograda da se malo razmašu. U 26. minuti Pavlović probija po desnoj, loptu prima Daouda na 18 metara ispred Guća, lopta odlazi prema lijevoj strani i iznad vrata. To je bila samo najava za izjednačenje, koje je uslijedilo samo tri minute poslije za kojeg se pobrinuo Pavlović, nakon što je Aliyu provozao par Kamenovih igrača, došao sve do peterca, uposlio Pavlovića, kojem nije bilo teško poslati loptu pored Guća za 1:1. Bila je ovo utakmica Mira Kovačića, koji se tri puta upisao u rubriku strijelci. Prvi njegov pogodak pada u 38. minuti. Neometan ispred samih vrata Čulina pogađa za novo vodstvo Kamena – 2:1. Pred odlazak na poluvrijeme Petar Kljenak uporno se želi upisati u strijelce, pa u dvije minute kreira dvije prilike iz kojih ne izlazi kao pobjednik. U 43. minuti obranio mu je Čulina, a u 45. minuti lopta je s nekih 17 metara otišla iznad vrata.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje započeti. Primorac je doživio tuš u 46. minuti opet preko Kovačića. Perić je probio desnu stranu, pronašao Kovačića na 10 metara ispred vrata Čulina i to je lijep pogodak za 3:1. U 52.minuti odličan šut Kljenka s 20 metara, brani Čulina. Primorac u 60. minuti preko Daoude smanjuje na 3:2, na drugoj strani kapetan Branimir Kujundžić šalje loptu iznad gola. Ronaldo iz Poljica ne odustaje. Igrala se 62. minuta. Kljenak je u naletu uspio prebaciti loptu preko Čulina i potom pogoditi stativu, da bi Nenadić u 75. minuti nakon odlične lopte Kovačića pogodio gredu. Vidjevši da to neće ići bez njega, samo minutu poslije Kovačić sve to ispravlja s vrha 16-terca poslavši loptu u lijevi kut Čuline za 4:2.

U 83. minuti Mrkić smanjuje na 4:3, a u 85. minuti Marinović neometan pogađa lijevi kut za velikih i sigurnih 5:3. Kamenu ostaje odraditi još jedno gostovanje za kraj sezone, ono u Mravincima protiv Sloge, a ligu napušta Uranija iz Baške Vode, koja nije uspjela iznenaditi u Sinju protiv ionako moćnijeg Junaka.

Ostali rezultati 29. kola: Zmaj – Uskok 1:1, Split – Vodice 1:2, Zadar – GOŠK Kaštela 3:1, Neretva – Sloga 0:1 i Junak – Uranija 4:2.

3.NL-JUG, 29. KOLO
NK KAMEN – HNK PRIMORAC (B) 5:3
STRIJELCI: 1:0 Kljenak (14), 1:1 Pavlović (29), 2:1 Kovačić (38), 3:1 Kovačić (46), 3:2 Daouda (60), 4:2 Kovačić (76), 4:3 Mrkić (83), 5:3 Marinović (85)

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Podbablje
Sport