Kolinda Grabar-Kitarović: Svatko treba imati primjerenu društvenu skrb

Održan Dan otvorenih vrata „Za dostojanstvenu i sretnu treću dob“
DSC_2342(1)

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske održan je Dan otvorenih vrata na temu „Za dostojanstvenu i sretnu treću dob“, posvećen umirovljenicima koji nakon desetljeća provedenih u radu, skrbi za obitelj i posvećenosti bližnjima žive zrele godine života.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako svatko od nas starenje doživljava osobno, kao proces razvoja u kojemu se mijenjamo i proživljavamo nova iskustva, no kako se i dalje želimo radovati životu, bez obzira na godine. Dodala je kako je ostala oduševljena organizacijom tuluma jednog Doma za starije u Zagrebu na Staru godinu jer je osjetila koliko veselja i iskrene životne radosti postoji među ljudima koje iskustvo života upozorava kako treba pamtiti samo sretne dane.

-Demografski problemi postaju sve vidljiviji na mnogim područjima života, a posebice u skrbi o starijima i toga moramo biti svjesni. Potičem stoga naše lokalne zajednice na razvoj sustavne skrbi za sugrađane starije dobi, kako bi svaki čovjek kojemu je to potrebno, bez obzira na prihode ili mjesto stanovanja, imao primjerenu društvenu skrb- zaključila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, poručivši kako upravo naši stariji sugrađani svojim iskustvom i brižnom blizinom pokazuju kako optimističnije živjeti.

Aktualno
Hrvatska
Politika