Konzul Veleposlanstva Japana posjetio PU splitsko-dalmatinsku

Jučer je PU splitsko-dalmatinsku posjetio policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj, Katsuyoshi Kiuchi
Veleposlanstvo Japana sastanak

Jučer, 18. veljače, PU splitsko-dalmatinsku posjetio je policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj, Katsuyoshi Kiuchi, koji je stupio na dužnost u travnju 2019. godine.

Gospodin Kiuchi naveo je kako je Japancima Split, ali i velik dio Splitsko-dalmatinske županije, turistički zanimljiva i draga destinacija radi čega se želio sastati s rukovoditeljima u PU splitsko-dalmatinskoj i informirati se o događajima koji se odnose na japanske državljane koji su turistički boravili na ovom području proteklog ljeta, te općenito razgovarati o stanju sigurnosti i projektima kao što su Međunarodna policijska suradnja.

Zamjenik načelnika PU Marko Srdarević i načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković tijekom sastanka upoznali su gospodina Kiuchi s radom Policijske uprave splitsko-dalmatinske, o najznačajnijim javnim okupljanjima posebno tijekom turističke sezone, te o uspješnom hrvatskom projektu u kojem sudjeluju strani policijski službenici iz velikog broja država.

Kiuchi je izrazio svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom PU splitsko-dalmatinske i Veleposlanstva Japana i naveo kako je razvidno da će se uspješna suradnja nastaviti i dalje na zadovoljstvo svih, posebno državljana Japana koji rado dolaze u Hrvatsku i Dalmaciju, obavijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Split